27-05-2021

Bezoek

Eindelijk weer eens gelegenheid gehad om op werkbezoek te gaan.


Samen met onze vicevoorzitter Sjon Reimink bezocht ik Stichting Budget in Haarlem. Een mooie club van mensen trof ik aan, die vaak al vele jaren bij de Stichting werken. Middelgrote organisatie, divers cliëntenbestand en goede contacten met de gemeenten. Zo hoor ik het graag. Stichting Budget, onder leiding van meewerkend directeur Ingrid Boon, lijkt mij een inspirerend voorbeeld voor andere bewindvoerders.


Gemeente Groningen

Waar ik dezelfde dag ook op ‘bezoek’ was, was bij de gemeente Groningen. Namens Horus heb ik ingesproken bij de behandeling van een rekenkamerrapport over bewindvoering in eigen beheer door de gemeente. Ik heb de gemeente gevraagd vooral in samenwerking met ons als branche naar de toekomst te kijken. Samen bereiken we meer – dat laten ook resultaten van diverse convenanten zien, die o.a. door onze inzet zijn gesloten. Ik kijk terug op een goed gesprek met betrokken ambtenaren, ter voorbereiding op bestuurlijk overleg. Niet dat we het meteen met elkaar over alles eens zijn geworden, maar het begint in elk geval ermee dat je elkaar wilt ontmoeten en open staat voor elkaars opvattingen.


Regiobijeenkomsten

Waaraan ikzelf behoefte heb, is het weer oppakken van de zogenaamde regiobijeenkomsten. Nu de corona-epidemie iets op zijn retour lijkt, doet zich ook de mogelijkheid voor om na de zomervakantie weer het land in te gaan, en regiogewijs leden uit te nodigen. Anderhalf jaar geleden heb ik zo veel leden ontmoet en ik kijk terug op mooie gesprekken. Wil je ook andere leden ontmoeten? Hou dan de berichtgeving hierover in de gaten!
Dan een paar andere dingen.


Ledenraad

We hebben een nieuwe Ledenraad! Horus werkt niet met een ALV, maar met een ledenraad. Ik ben heel blij dat alle zetels ingevuld zijn. De ledenraad is voor de vereniging een belangrijk orgaan. Het is toch de critical friend van het bestuur. Voor het bestuur zelf is het prettig om meerdere malen per jaar te kunnen spiegelen met een afvaardiging van de leden. Ik wil de leden van de tijdelijke Ledenraad bedanken voor hun inzet en de nieuwe leden succes wensen.


MKBA

Tot slot: de MKBA – de maatschappelijke kosten-batenanalyse. Een aantal leden reageerde positief op een eerdere oproep van mij om tot zo’n MKBA te komen. Ik ben het niet vergeten! Het lukt echter nog niet om het gelijk georganiseerd te krijgen. Wat in het vat zit, verzuurt niet, zullen we maar zeggen. Ik heb goede hoop dat we dit ergens dit jaar wel georganiseerd krijgen.

Deze blog verscheen eerder in de nieuwsbrief van Horus

Ik heb de gemeente gevraagd vooral in samenwerking met ons als branche naar de toekomst te kijken. Samen bereiken we meer

Gert Boeve

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl