26-01-2023

Grey Monday

Op het moment van schrijven is het 16 januari. Het schijnt vandaag Blue Monday te zijn, de meest deprimerende dag van het jaar. De regen die al de hele dag valt, maakt dat ik ‘Grey Monday’ eigenlijk toepasselijker vind. Ik werk nu met een zonlicht nabootsende lamp aan. Zo verdrijf ik de naargeestigheid van het grijze weer.

Net zoals mijn lamp het grijze weer doet vergeten, hoop en verwacht ik dat HeyDay de problemen met de banken doet vergeten. Zo rond de kortste dag van het jaar, net voor kerst, konden wij samen met HeyDay bekend maken dat zij een mogelijk alternatief hebben voor de bestaande banken. Bij een aantal leden wordt nu proefgedraaid. De eerste IBAN’s zijn vorige week uitgegeven.
De achterliggende techniek, afkomstig van HeyDays partner Unifiedpost, is beproefd. Vele miljoenen transacties verwerkt Unifiedpost voor toonaangevende bedrijven. Als bestuur van Horus rekenen we erop dat HeyDay in de loop van het eerste kwartaal kan gaan opschalen en dat daarmee de oplossing voor alle leden beschikbaar komt en voor iedereen die lid is van een branchevereniging. In de afgelopen jaren zijn de problemen met de banken pregnant onderdeel geweest van onze – en mijn – agenda. Hoe gaaf zou het zijn als we dit grote issue kunnen afstrepen?

In de afgelopen jaren heb ik best geregeld leden gesproken die zich de vraag stellen waarom ze eigenlijk lid van Horus zijn. Nou, hierom. Doelen bereiken is veelal van lange adem en uithoudingsvermogen van jullie, als leden, wordt gevraagd. En niet alles lukt. Vaak gaat het minder snel dan gewenst. Maar, zoals het spreekwoord ook zegt: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Je hebt de samengebalde energie nodig om complexe opgaven op te lossen.

Een energielek, zo zou je het kunnen noemen, wordt ook nog veroorzaakt doordat de branche niet door één, maar door meerdere brancheorganisaties wordt vertegenwoordigd. NBBI, NVVK, NBPM zijn directe collega’s. Als collega’s manifesteren we onszelf soms ook als concurrenten. Daaraan zullen wij ons ook wel eens schuldig maken. Terwijl we elkaar zo hard nodig hebben: ‘samen kom je verder’. Als bestuur, en in overleg met de Ledenraad, zoeken we wel naar samenwerking. Dat gaat met vallen en opstaan. Vertrouwen is de sleutel. Met NBPM, de beroepsorganisatie voor mentoren, voeren we hartelijke gesprekken en werken we vaak samen. We menen over en weer dat we elkaar kunnen versterken. Als Horus zien we een toenemend belang in het mentoraat. We willen dat ook laten zien in ons opleidingsaanbod, maar realiseren ons ook dat we nog te veel zichtbaar zijn als branchevereniging voor bewindvoerders. Dat moet anders. We willen dat ook tot uiting brengen in ons bestuur. Meer diversiteit is belangrijk!

Vanaf morgen schijnt volgens Weeronline de zon weer. Lichte nachtvorst, overdag een zonnetje. Op weg naar de lente. Heerlijk!

Deze blog verscheen eerder in de nieuwsbrief van Horus

 

'In de afgelopen jaren zijn de problemen met de banken pregnant onderdeel geweest van onze – en mijn – agenda. Hoe gaaf zou het zijn als we dit grote issue kunnen afstrepen?'

Gert Boeve

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl