03-12-2021

Horus 2.0

Horus 2.0 klinkt misschien wat hyperig, maar geeft wat mij betreft wel aan wat er allemaal staat te gebeuren. Horus ontwikkelt zich in razend tempo tot een fullservice branchevereniging.


In het afgelopen jaar heb ik in veel telefoongesprekken, werkbezoeken en tijdens regiobijeenkomsten stilgestaan bij de vraag wat voor branchevereniging Horus wil zijn. Ook nieuwe leden én – helaas – vertrekkende leden gaven antwoord op die vraag.


Duidelijk is dat onze lobbykracht wordt gewaardeerd door veel leden. Ja, we mogen meer laten zien wat we doen en bereiken, maar onze inzet voor bijvoorbeeld Den Bosch, de kinderopvangtoeslagaffaire of richting de banken wordt gezien en gewaardeerd. Daarmee gaan we zeker door. Dat gaan we in 2022 doen aan de hand van een ‘lobbyagenda’ waardoor leden kunnen zien waar we op inzetten en welke resultaten we behalen. Leden kunnen zelf ook punten aandragen.


Ook blijven we actief als opleider van beschermingsbewindvoerders, mentoren, curatoren en inkomensbeheerders. Horus Opleidingen kan al rekenen op veel belangstelling. Ons aanbod gaat toenemen, de diversiteit ook. Dat blijven we tijdens de fysieke Opleidingsdag doen – dat wordt een jaarlijks terugkerend ritueel – maar ook tijdens online trainingen. Aan dat laatste zijn we niet alleen gewend geraakt, maar ook verknocht. Thuis studeren scheelt een heleboel reistijd!


Maar waarom dan 2.0? Nou, er komt in 2022 een heleboel bij. Ten eerste zullen we de bereikbaarheid van Horus sterk uitbreiden. Een eerste slag is dat de telefonische bereikbaarheid per 1 december al met 100% verruimd is. We zijn nu maandag tot en met donderdag van 9 uur ’s ochtends tot 13 uur ’s middags bereikbaar. Belangrijk blijft de digitale communicatie. Ook die gaat trouwens verbeteren, daarover binnenkort meer.


De werkbezoeken en regiobijeenkomsten gaan in 2022 door. Maar daarnaast hebben we een van de medewerkers benoemd tot ledencontactpersoon. Deze collega, die zich binnenkort voor zal stellen, zal ervoor zorgen dat er tenminste een keer per jaar met alle leden een contactmoment is. Zo kunnen we meer op de hoogte blijven van hoe het met jullie, als leden, gaat.


We kregen vragen of Horus ook weer intervisiebijeenkomsten wil faciliteren. Dat willen we. In januari richten we een ‘marktplaats’ in, een platform waardoor vraag en aanbod bij elkaar kan komen. Bijvoorbeeld als je een intervisieclub zoekt met enkel mentoren. Of met organisaties met 500+ dossiers.


Zomaar wat ingrediënten voor 2022…. En dit is niet eens uitputtend!


En dat alles onder leiding van onze nieuwe directeur, Arie Verkerk. Als voorzitter ben ik blij dat ik Arie mag introduceren. Arie is als mededirecteur van Fidindagroep al jaren lang een vertrouwd gezicht in ons vakgebied. Daarnaast kent hij Horus en het werkveld door en door. Het bestuur is blij dat Arie, nu hij bij Fidinda stopt, beschikbaar bleek voor onze vereniging. In het volste vertrouwen geef ik het directeurschap aan Arie over. Tot 1 maart blijf ik nog beschikbaar als waarnemend directeur, vanaf 1 maart neemt Arie het werk geheel van mij over.


Horus 2.0… 2022 belooft nu al veel goeds! Doe je mee?


Deze blog verscheen eerder in de nieuwsbrief van Horus

In het afgelopen jaar heb ik in veel telefoongesprekken, werkbezoeken en tijdens regiobijeenkomsten stilgestaan bij de vraag wat voor branchevereniging Horus wil zijn

Gert Boeve

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl