17-02-2021

Omslag

Van -10 tot +19. Wat een weeromslag in een ruime week tijd! Stond ik vorige week nog op de schaats - heerlijk - nu zit ik op mijn dakterras in de zon en zonder jas te genieten van een kop koffie. In mijn achterhoofd zit wel dat ik me er ook zorgen om mag, nee, moet maken. De klimaatveranderingen zijn nu al merkbaar, maar gaan onze kinderen echt raken.


Of na de verkiezingen van half maart ook sprake zal zijn van een omslag; dat moeten we afwachten. Ik verwacht het eigenlijk niet gelijk. Hooguit zijn straks vijf partijen nodig om met een parlementaire meerderheid te kunnen regeren.


Of voor onze branche ook sprake zal zijn van stabiel weer, dat is nog niet zeker. Recent spraken PvdA en ChristenUnie in een document nog van ‘malafide bewindvoerders’. Niet van ‘bewindvoerders’, maar dus in combinatie met ‘malafide’. Er is nog werk aan de winkel... Als branche staan we er nog steeds niet altijd goed op.


Toch geloof ik in mooi weer. Een recente bijeenkomst met de VNG-commissie PSI (Vereniging Nederlandse Gemeenten, commissie Participatie, Schuldhulpverlening en Integratie) leverde naast een goed gesprek ook nieuwe kansen op samenwerking op tussen onze branche en gemeenten. Niet onbelangrijk!


Met de VNG-commissie en ook met onze ledenraad hebben we gesproken over ideeën over aanvullende modellen voor bewind. Helaas is deze nieuwsbrief te kort dag om onze ideeën verder uit te werken in een artikel, maar hier komen we op terug!


Tot slot; naar aanleiding van mijn oproep in het laatste exemplaar, hebben zich een flink aantal kantoren gemeld voor werkbezoeken. Er kunnen er nog meer bij! Aanmeldingen mogen naar gertboeve@horus.nl. Sjon Reimink en ik willen binnenkort, als het veilig kan, toch een aanvang maken met de werkbezoeken. We kijken naar deze ontmoetingen uit!

Hartelijke groet & geniet van het mooie weer,

Deze blog verscheen eerder in de nieuwsbrief van Horus

Er is nog werk aan de winkel... Als branche staan we er nog steeds niet altijd goed op

Gert Boeve

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl