27-02-2024

Stap voor stap

Stap voor stap

Recent sprak de Tweede Kamer met ministers Weerwind en Schouten over bewind.

Ik citeer uit dit overleg minister Weerwind: “Tegelijkertijd ben ik niet blind voor de brieven en actualiteiten van de bewindvoerders ten aanzien van hun tarifering en hoe zij daarnaar kijken. U mag weten dat mijn ambtenaren – en dus ik, want ik ben tenslotte eindverantwoordelijk voor wat de ambtelijke functionarissen doen – in gesprek zijn met juist de beroeps- en brancheverenigingen, puur om te kijken hoe de kwaliteit is, hoe het toezicht eruitziet en hoe de tarifering is geregeld.
(…) Ik wil niet over mijn graf regeren; ik weet dat ik demissionair ben. Maar ik wil wel de scenario’s in beeld brengen en wat het betekent, hoe het anders zou kunnen, over wat voor taken en producten we het hebben, welke kosten daarbij horen, welke prijs daarbij hoort en hoe we dat zouden kunnen regelen. Dat zijn we aan het onderzoeken en dat brengen we in kaart. Ik wil uw Kamer voor de zomer informeren over de voortgang van het traject, maar ook over de verschillende scenario’s die ik heb aangetroffen. Dus wij zijn in gesprek en kijken naar die mogelijke stelselwijzigingen in concreto. Ik sta daarvoor aan de lat. Maar de consequenties zijn dermate groot dat dit over graf heen regeren zou zijn, en daarvoor moet ik oppassen.”

NVVK, NBBI en Horus, in samenspraak met elkaar en via Horus ook NBPM, hebben natuurlijk gelijk contact gezocht met de ambtenaren van de minister. Wij staan – al lange tijd – klaar om te participeren in elk mogelijk onderzoek dat erop gericht is om de beloning aan te passen aan de actualiteit van de zwaarte van ons werk. Of je nu bewindvoerder, mentor of curator bent trouwens.
 
Recent mocht ik daarover ook het woord voeren op tv en Radio 1. Een mooie kans om vóór onze branche én onze cliënten te pleiten. Flink nodig, niet alleen richting politiek Den Haag, maar ook omdat ik weet dat er ook onder onze leden mensen zijn die zich wel eens afvragen wat wij zoal doen…. Ons lobbywerk is namelijk niet altijd even zichtbaar. Tegelijkertijd weten wij hoe hoog de nood her en der is. Jaar na jaar ‘hou vol’ roepen wordt dan ook zo hol en zeggingsloos….
 
Stap voor stap dus. Ik ben benieuwd naar het onderzoek en natuurlijk zal ik jullie op de hoogte houden van alle vorderingen.

Deze blog verscheen eerder in de nieuwsbrief van Horus.

'Ons lobbywerk is namelijk niet altijd even zichtbaar. Tegelijkertijd weten wij hoe hoog de nood her en der is. Jaar na jaar ‘hou vol’ roepen wordt dan ook zo hol en zeggingsloos….'

Gert Boeve, voorzitter

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl