04-01-2022

Voorspoedig nieuwjaar gewenst!

Ik kan mij zomaar voorstellen dat ik vorig jaar ook begon met een soortgelijke nieuwjaarsgroet, met daarbij een opmerking dat dit in het corona-tijdperk lang niet vanzelfsprekend is. Ik kan copy-paste helaas deze column herhalen. Corona is nog láng niet klaar met ons. Het heeft invloed op ons aller leven.

Wat altijd vanzelfsprekend was – dit is toch de tijd van familiebijeenkomsten en burengezelligheid – is nu al twee jaar lang op rij niet vanzelfsprekend. Maar het leidt ook tot gepolariseerd debat. Niet alleen in de samenleving, maar ook dwars door vriendengroepen of families heen.


Het virus maakt duidelijk dat we adaptief moeten zijn. Ik gaf daarom bestuur en medewerkers van Horus de ‘Omdenken’ scheurkalender cadeau. Het mooie: we mogen dus de vrijheid voelen dingen anders te doen.


In de eerste nieuwsbrief van het jaar laten we als bestuur en organisatie van Horus zien dat we die uitdaging aangaan. Dit jaar is het jaar van Horus 2.0. Niet als platte marketingterm, maar omdat er dit jaar een andere branchevereniging wordt opgetuigd. Full service. Met allerlei ledenvoordelen en intervisiegroepen, naast bestaande belangenbehartiging en opleidingen. Die laatsten gaan ook veranderen dit jaar, trouwens. Ze worden meer divers. Meer leden moeten zin krijgen zich in te schrijven voor een van onze opleidingen.


Daarover gesproken; het ziet ernaar uit dat ons puntensysteem door het Landelijk Kwaliteitsbureau wordt overgenomen. Dat zal nog niet in 2022 zover zijn, maar wellicht wel al in dit nieuwe jaar toe besloten worden.


Nog even ben ik naast jullie voorzitter ook waarnemend directeur. Blij ben ik dat Arie Verkerk zich in deze nieuwsbrief nu echt kan presenteren als de nieuwe directeur. Fijn dat we nu iemand uit het vak aan het hoofd van het bureau hebben staan. Dat is echt goed voor het bureau en voor jullie, als leden. Daarnaast ben ik er persoonlijk trots op dat we de keuze hebben kunnen maken om in de persoon van Shirley van Voorst een relatiebeheerder aan te stellen. Ieder lid tenminste een keer per jaar contact met Horus. Waarom? Om te weten te komen wat er bij de leden leeft. Maar ook om op te halen wat leden voor elkaar en voor de vereniging kunnen betekenen.


Terwijl ik dit schrijf staat de kerstboom nog te branden en is het buiten druilerig grijs. Typisch Nederlands kerstweer. Morgen schijnt vast weer de zon. Ik wens jullie het allerbeste, voorspoed en gezondheid toe voor 2022!

Deze blog verscheen eerder in de nieuwsbrief van Horus

Dit jaar is het jaar van Horus 2.0. Niet als platte marketingterm, maar omdat er dit jaar een andere branchevereniging wordt opgetuigd

Gert Boeve

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl