28-10-2021

Waarom ben je eigenlijk lid?

Dit jaar mochten we tot dusver al veel nieuwe leden verwelkomen. Helaas vertrokken er ook leden, soms omdat ze stopten in hun vak, in andere gevallen omdat ze geen toegevoegde waarde zagen in hun lidmaatschap.


Dan doen we het niet goed, als branchevereniging.
Voor jullie, als leden, zou altijd zonneklaar moeten zijn waarom je lid bent van Horus. Wat je eigenbelang is, maar ook: dat je weet wat het belang van de vereniging als geheel is.


Ik wil hiervan een speerpunt maken in de komende tijd. Dat doe ik, en doen we als bestuur, door meer te laten zien wat we doen en wat we bereiken. Het extra nieuwsbericht van vrijdag 15 oktober is daar een voorbeeld van. Met trots konden we vertellen dat we die week twee concrete resultaten hadden bereikt. Ten eerste dat we door de rechtbank Rotterdam in het gelijk zijn gesteld in ons pleidooi dat de gemeente Den Bosch ten onrechte bewindvoering in eigen beheer gaat aanbieden en tegelijkertijd het voor bewindvoerders feitelijk onmogelijk maakt om nog nieuwe cliënten te werven in deze gemeente. Ten tweede dat het ons gelukt is - dankzij een intensieve lobby - dat bewindvoerders die gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire helpen, vier uur extra mogen declareren.


De meeste mensen zijn ook lid van een vereniging, omdat ze ergens bij willen horen. Dat dat belangrijk is, zagen we bij het succesvolle jaarcongres op 4 oktober jl. Met ruim 300 aanwezigen kunnen we terugkijken op een mooie dag aan de Maarsseveense plassen. Om dit ‘groepsgevoel’ te stimuleren, organiseren we ook onze regiobijeenkomsten. Sinds de zomer zijn er al weer drie geweest en er staan nog zeker drie in de planning voor dit jaar. Ook volgend jaar zullen we tien regio’s bezoeken. Mogelijk krijgen deze bijeenkomsten het karakter van intervisie; deelnemers kunnen dilemma’s naar voren brengen voor collegiale consultatie.


Maar goed, waarom ben jij eigenlijk lid? Of, waarom twijfel je over je lidmaatschap? Ik hoor het graag. Je mag mij mailen, maar er staat ook een poll open op het Horus-ledenportal.


PS: na menig werkbezoek aan bewindvoerders, breng ik ook graag een bezoek aan een mentor en een inkomensbeheerder. Wie willen mij een keer op werkbezoek ontvangen?

Deze blog verscheen eerder in de nieuwsbrief van Horus

Voor jullie, als leden, zou altijd zonneklaar moeten zijn waarom je lid bent van Horus. Wat je eigenbelang is, maar ook: dat je weet wat het belang van de vereniging als geheel is

Gert Boeve

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl