30-09-2022

Ziek

Nou ja, ziek… Mannengriep. Daar had ik deze week last van. Ook tijdens het uitverkochte congres. Maar ondanks de mannengriep: wat een succes weer! Volgend jaar maar een grotere locatie.

Ziek word je wel van armoede. Zo leerde ons de presentatie van Robert Vonk van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. De maatschappelijke kosten van armoede zijn gigantisch.

Ik stelde alleen niet voor niets de vraag:
Hoeveel kosten (van de 9 miljard!) kunnen we besparen door niet aan enkele honderduizenden, maar enkele miljoenen huishoudens preventieve hulp aan te bieden? Geen bemoederen, maar voorkomen dat beginnende ellende uit de hand gaat lopen. Geen gekke gedachte toch?

De komende tijd wordt spannend. Wellicht zelfs ziekmakend spannend. Komt er een recessie aan met ongekende omvang? Hoe dichtbij komt de oorlog in Oekraïne? Hoe lossen we met elkaar de grote maatschappelijke problemen op waar we ook in ons landje voor staan? En hoe lossen we dit op zonder dat kwetsbare mensen nog kwetsbaarder worden? En hoe zorgen we ervoor dat tegelijkertijd wij, als branche, overeind blijven?

Ik voorzie dus spannende tijden. Samen zijn, in eigen gezin of met vrienden, maar ook in je eigen organisatie samenhang creëren is dan van belang. Ons congres liet zien dat binnen Horus de samenhang groot is. Dat biedt ook hoop voor de toekomst!

Deze blog verscheen eerder in de nieuwsbrief van Horus

'De komende tijd wordt spannend. Wellicht zelfs ziekmakend spannend'

Gert Boeve

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl