18-07-2022

Zorgeloze zomervakantie

Ken je dat? Dat iets je zo pakt, dat je er alles van wil weten? Zo ben ik recent begonnen aan het boek ‘De jongen die te veel voelde’ van Lorenz Wagner. Over hoe een befaamd hersenonderzoeker en zijn zoon onze kijk op autisme voorgoed veranderen. Als vader van een zoon met autisme loop ik regelmatig vast is zijn beperking. Dit boek echter opende mijn ogen: ik moet hem anders bezien!

Nu is de sprong naar ons vakgebied van mentor, curator, inkomensbeheerder en/of bewindvoerder wel een grote en daarmee wat vergezocht. Maar toch: als ik soms praat met politici, dan wens ik wel eens dat bij hen het kwartje net zo valt, als dit boek bij mij doet. Zo heb ik mij recent nog tot het SP-kamerlid Michiel van Nispen gericht, die in een amendement het schuldenbewind afschoot en beschermingsbewindvoerders wegzette als commerciële jongens die maar weinig op hebben met hun cliënten. Mijn beleving is een hele andere. Van Nispen is zo’n iemand die ik toewens dat hij méér wil weten van ons mooie vakgebied.

Daarvoor wil ik wel de omstandigheden creëren. Zoals mij dat boek van Lorenz Wagner werd aangereikt, zo wil ik wel voor woordvoerders in de Tweede Kamer werkbezoeken (en dan niet van een half uur, maar van een dag) organiseren bij leden van Horus. Omdat ik uit eigen ervaring weet hoezeer de ogen open gaan als je je echt onderdompelt in ons vakgebied. Als je ziet wat de betekenis is voor kwetsbare cliënten.

Dan de titel van mijn voorwoord. Een zorgeloze zomervakantie wens ik iedereen toe. Weliswaar is corona nog onder ons, nemen de problemen voor onze cliënten door de inflatie en/of afnemende zorg helaas toe en blijft het moeilijk om aan goed personeel te komen, maar soms is het goed om de boel even de boel te laten. Je eigen batterij weer op te laden. Te genieten van elkaar, al dan niet vanaf een vakantieadres. Je weer eens verdiepen in een onderwerp waarin je nou eens niet ook beroepsmatig geïnteresseerd bent. Het koken van een lekkere maaltijd of het spelen van spelletjes met vrienden.
 
Het ga jullie goed!

Deze blog verscheen eerder in de nieuwsbrief van Horus

'Als ik soms praat met politici, dan wens ik wel eens dat bij hen het kwartje net zo valt, als dit boek bij mij doet.'

Gert Boeve

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl