Permanente Educatie

Leden van Horus moeten jaarlijks bij- en nascholing volgen. Het doel hiervan is om het kennisniveau hoog te houden en op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen in het vak. Dit wordt Permanente Educatie (PE) genoemd. Leden van Horus moeten in dit kader ieder jaar minimaal 8 uur aan geaccrediteerde bijscholingsactiviteiten volgen.

Zo behaal je je PE-punten

Je kunt je PE-punten eenvoudig behalen door trainingen van Horus Opleidingen te volgen, een studiedag bij te wonen en door deelname aan het Horus Jaarcongres.

Er zijn natuurlijk ook andere opleiders. Wil jij een training volgen van een andere aanbieder, kijk dan eerst of deze aanbieder op de accreditatielijst vermeld staat. Je vindt de actuele lijst helemaal onderaan deze pagina. 

Nieuw accreditatie­verzoek van leden

Staat de aanbieder er niet op, vul dan dit aanvraagformulier voor leden in. Mail het ingevulde formulier naar educatie@horus.nl of stuur deze per post naar Horus, Accreditatiecommissie PE, Postbus 86, 6710 BB Ede.
Horus kan accreditatie toekennen aan scholingsactiviteiten die voldoen aan de gestelde voorwaarden in het Reglement Permanente Educatie. Als lid van Horus is het voorleggen van een accreditatieverzoek geheel kosteloos.  

Accreditatie­verzoek van opleiders

Opleidingsinstellingen en specialisten kunnen accreditatieverzoeken indienen door middel van dit aanvraagformulier. Wil je een door Horus geaccrediteerde opleiding, cursus of training verlengen, dien dan jaarlijks een verlengingsverzoek in met ditzelfde formulier.
Mail het ingevulde formulier naar educatie@horus.nl of stuur deze per post naar Horus, Accreditatiecommissie PE, Postbus 86, 6710 BB Ede.
Het behandelen van een nieuw accreditatieverzoek kost € 75,- (excl. btw) per scholingsactiviteit. Een wijzigings- of verlengingsverzoek kost € 50,- (excl. btw) per scholingsactiviteit.

De accreditatie­commissie

De accreditatiecommissie beoordeelt de aanvraag op de inhoud van het programma. Vervolgens wordt waarde bepaald en worden hieraan PE-punten gekoppeld. De regel is dat bij accordering van het scholingsverzoek één lesuur geldt als één PE-punt. Binnen een maand ontvang je de uitspraak van de accreditatiecommissie op jouw verzoek.

Leden van de accreditatiecommissie

Danielle Knoef, Pactus Bewindvoering (Horus-lid)

Jo Kelleter, oud-rechter

Mea Bergsma, Bergsma Bewind (Horus-lid)

Marya Dols, Bureau Quitare (Horus-lid)

Stephan Wiersma, Bilanciobudget (Horus-lid)

Accreditatielijst

Download hier de accreditatielijst van 2023 en 2022.

Benieuwd naar de opleidingen van Horus?

Horus Opleidingen is het opleidingsplatform voor alle beschermingsbewindvoerders, mentoren, curatoren en inkomensbeheerders. Om je te kunnen blijven ontwikkelen in je vak én om aan je jaarlijkse scholingsverplichting te kunnen voldoen, kun je kiezen uit een groot aantal scholingsactiviteiten.

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl