A.s. vrijdag item DigiD problematiek in Meldpunt! op NPO 2

Al jarenlang kampen bewindvoerders met het probleem dat zij geen mogelijkheid hebben om namens hun organisatie via DigiD zaken te kunnen regelen voor hun cliënten. Het Omroep MAX’ programma Meldpunt! besteed as. vrijdag in hun uitzending aandacht aan deze problematiek.

Bewindvoerders worden aangesteld door de rechter om op te treden als wettelijk vertegenwoordiger voor hun cliënten. Daarbij zijn bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen en doen van belastingaangifte belangrijke taken.
Om hun werk goed te kunnen uitoefenen, is het nodig dat er een DigiD oplossing komt die dit mogelijk maakt. Die is er nu niet.

BPBI bestuurslid en eigenaar van Fidinda Financiële Zorg Groep, Arie Verkerk zegt hierover: “Veel cliënten zitten in een kwetsbare positie. We zien bij het op papier aanvragen van toeslagen dat het maanden kan duren voordat de cliënt deze daadwerkelijk ontvangt. Dit kan leiden tot grote(re) financiële en/ of psychische problemen.”

De cliënt goede zorg verlenen en zorgen wegnemen zijn belangrijke uitgangspunten voor bewindvoerders. De urgentie voor de machtigingsfunctie is dus groot. We kijken met belangstelling uit naar de uitzending van Meldpunt!, as. vrijdag om 19.15 uur op NPO 2.