17-2-2021

Bankkosten en BTW

Gisteren heeft de Rechtspraak een bericht gepubliceerd over het tijdelijk doorbelasten van extra kosten van bankrekeningen.

Het standpunt van Horus hierover voor 2021 is:
Over het wel of niet in rekening brengen van BTW verwijst de rechtspraak naar de Belastingdienst. Wij horen van leden dat gemeenten en rechtbanken er verschillend mee omgaan of BTW over de € 6 voor vergoeding in aanmerking komt.

Bankkosten ten behoeve van een rekening van een cliënt worden door de bank zonder BTW aan het kantoor van de beschermingsbewindvoerder in rekening gebracht. Als kantoor kun je vervolgens een deel van die kosten zoals hierboven genoemd door de rechtspraak doorbelasten aan de cliënt zonder BTW. Hiervoor kun je binnen je administratie een aparte artikelcode aanmaken. Voor een met BTW belaste doorbelasting is het noodzakelijk dat een betaling wordt ontvangen (de doorbelasting) én moet er sprake zijn van een prestatie. Zonder prestatie is de kostendoorbelasting niet belast met BTW.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl