28-05-2022

Bewindvoering en banken

Ondanks dat we het al een tijdlang van jullie – onze leden – horen, worden er nog steeds veel problemen gemeld ten aanzien van het samenwerken met banken. Dit is ons een doorn in het oog.
We houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte van alles wat we doen en bespreken met banken. Binnenkort staan of worden er in ieder geval weer afspraken gepland met ABN AMRO, Rabobank, ING en SNS Bank.
Het lijkt ons goed als we een kleine afvaardiging van leden ook betrekken hierin. Mocht je interesse hebben, meld je dan vooral aan (via info@horus.nl). Goed om te beseffen: we kunnen niet beloven dat iedereen bij deze gesprekken aanwezig kan zijn.

Naast het in gesprek blijven met banken, zijn we hierover ook met Betaalvereniging Nederland en ministeries in gesprek. Via het Landelijk Platform Bewind, waarvan Gert Boeve lid is, wordt nu ook het ministerie van financiën benaderd. Overigens waren de deelnemers van het Platform helder: banken komen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid niet na en moeten gewoon leveren. Echter, het duurt lang tot er overgegaan wordt tot daadwerkelijke actie. Dat zien wij ook. Daarom is er ook een andere belangrijke ontwikkeling te noemen.
Horus is in contact gekomen met de partners achter HeyDay. Zij zijn bezig een bankbedrijf te beginnen die tot doel heeft om beheerrekeningen beschikbaar stellen aan beschermingsbewindvoerders. De beide initiatiefnemers zijn eerder actief geweest in het bankwezen en hebben gezien dat een dergelijk initiatief noodzakelijk is. Horus werkt nauw samen met HeyDay en draagt ook bij in een laatste juridisch onderzoek om deze bank te laten starten. Technisch werkt het systeem en de toezichthouders, waaronder de Rechtspraak, zijn enthousiast.

We houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte!

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl