01-11-2022

Branche eensgezind: indexatie nodig

Gisteren stuurden Horus, BBW, NBBI, NBPB, NBPM en NVVK deze brief naar de ministers Franc Weerwind (Rechtsbescherming) en Carola Schouten (SZW), in reactie op het besluit de tarieven voor beschermingsbewind, mentorschap en curatele volgend jaar niet te verhogen.
Als branche ervaren we het besluit als een klap in ons gezicht. Het besluit is wat de branche betreft zowel onredelijk als onverstandig. De uitzonderlijke omstandigheden door de ongekend hoge inflatie vragen om een passende indexatie van de tarieven.
De gezamenlijke brancheorganisaties roepen op om het besluit te herzien en zijn bereid tot overleg.

UPDATE
Zojuist, op 1 november, heeft een eerste overleg plaatsgevonden inzake de indexatie van onze tarieven. De ministeries verontschuldigen zich voor het gebrek aan communicatie, men had eerder op onze zorgen moeten ingaan. Het probleem inzake de indexering speelt bij meerdere juridische beroepsgroepen waar bewindvoering er één van is. Het probleem dat nu ontstaat binnen het werkveld is duidelijk gemaakt en er wordt getracht de noodzaak duidelijk te maken bij de verantwoordelijke bewindspersonen. Er is verzocht of het mogelijk is om de verhoging van 2024 deels naar 2023 te halen. 
Op 10 november zal een gesprek met de minister volgen, dit zal een doorslaggevend moment zijn. Wij hebben ook gevraagd om te kijken naar andere oplossingen als een financiële oplossing definitief niet mogelijk is. Hierbij kan gedacht worden aan aanpassingen in de uitvoering van bepaalde werkzaamheden.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl