03-11-2022

College van Beroep voor het bedrijfsleven geeft Den Bosch gelegenheid om samenwerking met branche te zoeken

Gisteren vond de behandeling plaats van het hoger beroep dat de gemeente Den Bosch had ingesteld tegen de beslissing van de Rechtbank Rotterdam betreffende het algemeen belang-besluit.
De Rechtbank Rotterdam heeft, zoals bekend, eind vorig jaar Horus in het gelijk gesteld. En daarbij het besluit van de gemeente om met uitsluiting van marktpartijen bewindvoering in eigen beheer te gaan verzorgen en bewindvoering niet meer voor bekostiging via de bijzondere bijstand in aanmerking te laten komen, vernietigd.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB) - de hoogste Nederlandse rechter in mededingingszaken - gaf aan het eind van de zitting de gemeente de gelegenheid om alsnog de samenwerking met de branche te zoeken en de branche uit te nodigen voor een gesprek over de totstandkoming van een convenant. De gemeente Den Bosch moet uiterlijk binnen een maand aan het CBB laten weten of het daartoe het initiatief zal nemen. Zo niet, dan doet het CBB uiterlijk 25 januari 2023 uitspraak. Er is, mede gelet op de behandeling ter zitting, alle aanleiding om te mogen veronderstellen dat in dat geval het hoger beroep ongegrond zal worden verklaard.

Nu is het afwachten of het gemeentebestuur van Den Bosch toch eieren voor zijn geld kiest of dat het blijft bij de tot nu gekozen opstelling.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl