30-09-2022

Energiecrisis: wat kun je nu nog voor je cliënt doen?

Op Prinsjesdag werd nogmaals benadrukt wat eerder al bekend werd: er komen behoorlijk wat maatregelen om de crisis te lijf te gaan. Maar het voelt als een pleister op de zere wond en is bij lange na niet voldoende om een groot deel van de Nederlandse bevolking uit de problemen te halen of te houden.
Dit lieten we ook merken door eerder al de brief van de Landelijke Armoedecoalitie aan de Tweede Kamer te onderschrijven.
Maar wat moet er dan gebeuren? Welke oplossingen hebben wettelijk vertegenwoordigers om hun cliënten te helpen? Tips van en voor Horus-ledenEven geleden plaatsten we een bericht op LinkedIn over de energiecrisis. Op dit bericht kwamen verscheidene reacties en werden tips gedeeld. Deze tips verspreiden wij op onze beurt graag met leden en niet-leden. Misschien heb je niet aan alle tips iets, of zijn 'jouw' gemeentes hier niet bij aangesloten, maar wellicht zit er toch een website tussen die je nog niet kende. We hopen dat je hier je voordeel mee kunt doen, want in tijden als deze helpen alle kleine beetjes.

  1. https://www.berekenuwrechtplus.nl/nibud2.php
  2. https://www.samenvoorallekinderen.nl/
  3. https://www.berooid.nl/
  4. https://www.devoorzieningenwijzer.nl/
  5. https://www.datgeldtvoormij.nl/
  6. https://plinkr.nl/
  7. https://www.allemaal-digitaal.nl/
  8. https://clothing4u.nu/aanvraag-doen__trashed/
  9. https://www.leergeld.nl/
  10. https://www.schouderseronder.nl/

Hulp bij verlagen vaste lastenDe laatste tijd spraken we meer dan anders met organisaties die wettelijk vertegenwoordigers helpen bij het verlagen van de vaste lasten van cliënten. Sommige van hen stonden afgelopen dinsdag op het Horus Jaarcongres, zoals Zeker Energie en Saemen (dat voorheen Consumind heette). We legden ook contact met de Vastelastenbond, een consumentenorganisatie die cliënten van bewindvoerders en curatoren adviseert op het gebied van alle vaste lasten die met de woning te maken hebben. Over dit contact vertellen we binnenkort meer.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl