29-09-2023

Gesprek brancheorganisaties met Rijk: voorzichtig positief gestemd

Financiële druk en gebrek aan middelen bedreigen de kwaliteit van onze diensten. Bewindvoerders, mentoren en curatoren zetten zich onvermoeibaar in om kwetsbare mensen van de noodzakelijke (financiële) hulp te voorzien. De huidige beloningsstructuur ondersteunt echter niet de daadwerkelijke werkzaamheden die deze rol vereist.

Als brancheorganisaties benadrukken NVVK, NBBI en Horus dat onze branche een cruciale hulpverlener is binnen het lokaal sociaal domein en dat onze werkzaamheden essentieel zijn voor vele honderdduizenden kwetsbare mensen. Ons doel is om een duurzaam en stabiel financieel kader te creëren voor onze sector, zodat we onze essentiële maatschappelijke rol kunnen blijven vervullen. Zie ook eerdere posts op onze socialmediakanalen.

Al lange tijd staat onze branche onder druk; dit is niet iets van de laatste jaren. De torenhoge inflatie en bijbehorende loonprijsontwikkelingen maakt echter wel dat nú een oplossing noodzakelijk is. Gisteren voerden NVVK, NBBI en Horus overleg met ambtenaren van de ministeries van Justitie en Veiligheid en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Als brancheorganisaties hebben we de urgentie nogmaals aangegeven om spoedig samen tot een oplossing te komen voor de achterblijvende beloning voor onze branche van bewindvoerders, mentoren en curatoren – om daarmee kwalitatief goede hulp voor onze cliënten te kunnen waarborgen.

Het overleg stemt ons voorzichtig positief. We hebben afgesproken dat er een korte en lange termijn oplossing moet komen. Ideeën worden de komende drie tot vijf weken uitgewerkt. Tot aan die tijd concentreren wij ons op het uitwerken van deze ideeën.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl