12-07-2022

Horus betaalt cassatiekosten voor lid

Veel leden ondervinden problemen met de aanvangsvergoeding die zij ontvangen bij overname van een cliënt (bijvoorbeeld door ziekte of pensioen van de voorgaande bewindvoerder). In de ‘Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren’ is niet duidelijk genoeg omschreven wat de vergoeding moet zijn en waarom.

Er zijn procedures geweest waarin de gerechtshoven Den Haag en ’s-Hertogenbosch in het voordeel van de bewindvoerder besloten de volledige aanvangsbeloning toe te kennen aan de opvolgend bewindvoerder, en aan de afscheidnemende bewindvoerder de volledige vergoeding voor de einderekening en -verantwoording.
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden denkt hier anders over en daarom gaat één van onze leden in cassatie.

Horus is hier vanuit het bestuur nauw bij betrokken en ziet dat er in deze zaak veel op het spel staat. Niet alleen voor het lid in kwestie, maar voor al onze leden. In het kader van eenheid in rechtsvorming is het immers een erg belangrijke uitspraak. Om die reden zal Horus bijdragen aan de kosten in deze procedure.

De uitspraak wordt volgend jaar verwacht. Natuurlijk houden we je op de hoogte.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl