03-04-2023

Horus en NBBI reageren op fraudekwestie in ’t Gooi

Horus en NBBI hebben vandaag gehoord dat een bewindvoerder en inkomensbeheerder in de regio ’t Gooi is ontslagen als bewindvoerder. Er is sprake van frauduleus handelen. Vorige week heeft ons het eerste signaal over het handelen van de betreffende bewindvoerder bereikt.
De Rechtspraak heeft hier vandaag direct contact over opgenomen met Horus, omdat het één van haar leden betreft en de signalen definitief bevestigd.

Horus neemt op dit moment de stappen om het lid te sanctioneren. De cliënten van de bewindvoerder/inkomensbeheerder in kwestie zijn gelukkig ondergebracht bij een andere bewindvoerder. Ook het personeel kan hier aan de slag.
Een ongelukkige kwestie, waarbij één persoon het vertrouwen weet te beschamen van een kwetsbare doelgroep en het imago van onze branche. Gelukkig heeft de Rechtspraak tijdig contact gezocht, zodat we gezamenlijk de juiste stappen kunnen zetten om dit aan te pakken en dit als branche kunnen oplossen. Deze specifieke kwestie, waarin de bewindvoerder ook als inkomensbeheerder optrad en de fout is ingegaan, laat zien dat ook op inkomensbeheer beter toezicht gehouden kan worden en dat er andere kwaliteitsmechanismen nodig zijn. De NBBI en Horus zullen hiervoor met een voorstel komen.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl