04-10-2021

Horus Jaarcongres 2021 in teken van creëren blijvende oplossingen voor twee miljoen kwetsbaren

Op maandag 4 oktober vond het Horus Jaarcongres 2021 plaats. Daarmee vond sinds lange tijd dé jaarlijkse vakdag plaats voor bewindvoerders, mentoren, curatoren en bewindvoerders.

Voorzitter Gert Boeve pleitte er tijdens de opening van het Horus Jaarcongres voor om preventief bewind op te nemen in het regeerakkoord. Gert Boeve: “We willen een duurzame oplossing bieden aan de twee miljoen kwetsbaren in ons land. Voor deze groep van twee miljoen – die alsmaar niet kleiner wordt – moet het voortijdig inzetten van bewind mogelijk worden, zodat schuldensituaties kunnen worden voorkomen of worden beperkt. Om deze groep kwetsbaren minder kwetsbaar te maken willen we samen met gemeenten en ketenpartners werken aan een effectieve oplossing.”

Na de eerste workshopronde sprak Michiel Grauss, wethouder Armoedebestrijding, Schuldenaanpak en Informele Zorg in Rotterdam. Horus is betrokken geweest bij de totstandkoming van het convenant tussen de gemeente Rotterdam, de Rechtspraak en bewindvoerderskantoren, dat als doel heeft mensen sneller naar schuldhulpverlening toe te leiden.


Wethouder Grauss sprak in zijn speech over de ambitie van de gemeente om mensen effectief uit armoede te willen halen. De gemeente wil hierin graag samenwerken met de branche, wat zich onder andere uit in het convenant tussen de gemeente, rechtspraak en bewindvoerderskantoren. Michiel Grauss: ”Het vertrouwen en de band die bewindvoerders hebben met mensen onder bewind met schulden, is uniek. Het gaat tussen cliënt en bewindvoerder om wederzijds vertrouwen. Dat geldt ook voor de relatie tussen gemeente en bewindvoerders.”

Tijdens het congres deed de wethouder de oproep om met elkaar te blijven bouwen. Hij maakte hiervoor een vergelijking met legoblokjes. “We zijn legoblokjes. Als we op elkaar gaan bouwen, gaat er echt iets goed staan.”

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl