23-01-2023

Horus op AD.nl:
‘Steeds meer tweeverdieners hebben geldproblemen: vooral met deze beroepen’

Gisteren is er een artikel gepubliceerd op AD.nl. Het onderwerp van het artikel is de toename van het aantal tweeverdieners dat financiële problemen heeft. Dit groeiende probleem gaat ons als branchevereniging aan het hart en we maken ons grote zorgen over de maatschappelijke ontwikkelingen. We zijn daarom blij dat het Algemeen Dagblad Horus heeft weten te vinden voor een interview over dit onderwerp.

Adviseur Arie Verkerk deed het woord namens Horus. Hij vertelt in het artikel het zorgelijk te vinden dat juist tweeverdieners, vaak gezinnen met kinderen, de stap zetten om zich onder bewind te laten stellen. En hij is bang dat de komende jaren steeds meer mensen schulden krijgen: ‘De lonen stijgen, waardoor de prijzen stijgen en dan moeten de lonen weer omhoog.'

Ook bestuurslid van Horus Richard Melse is voor dit artikel geïnterviewd. Hij benadrukt dat juist de groep die het vroeger voor elkaar leek te hebben, het nu zwaar voor de kiezen krijgt. En juist deze groep krijgt niet direct hulp van een budgetcoach, bewindvoerder of schuldsaneerder. Richard: ‘Ze zijn een lastige club, want ze vallen buiten de scope van maatschappelijk werk, zorgverlening en kerken: het circuit waar minima wel in zitten. En door hun hogere inkomen grijpen tweeverdieners ook nog eens naast de toeslagen en steunregelingen.'

Wil je het hele artikel lezen op AD.nl, ga dan naar het artikel op ad.nl.  Let wel: dit artikel is een premium-artikel van het AD. Zonder abonnement mag je drie premium-artikelen per maand lezen. Kun jij het bericht niet lezen? Wacht dan tot volgende maand (of sluit een abonnement af).

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl