03-07-2024

Landelijk procesreglement CBM-verzoeken

Sinds 1 juli 2024 is voor het rechtsgebied curatele, bewind en mentorschap een eigen versie van het landelijk procesreglement voor verzoekschriften bij de rechtbanken, kanton, inzake curatele, bewind en mentorschap, zie Landelijk procesreglement CBM, eerste versie, 1 juli 2024. Het procesreglement is in de Staatscourant gepubliceerd. Ook is het terug te vinden op rechtspraak.nl.
Omdat bij CBM professionele en niet-professionele partijen deelnemen, staat het reglement op verschillende plekken - zoals op de overzichtspagina waarop alle reglementen staan en op de pagina voor professionals: rechtspraak.nl > professionals > curatele, bewind en mentorschap.

De achterliggende reden voor een eigen procesreglement is dat het procesreglement verzoekschriften kanton niet meer aansloot bij de huidige werkwijze binnen CBM. Ook het digitaal procederen en digitaal communiceren via Mijn Rechtspraak Curatele, Bewind en Mentorschap is opgenomen.
Het procesreglement bestaat uit een algemeen deel en een bijzonder deel waarbij veel bepalingen zijn overgenomen uit het procesreglement verzoekschriften kanton.
In het algemene gedeelte is de wijze waarop geprocedeerd/gecommuniceerd kan worden (zowel digitaal als niet-digitaal) beschreven. In bijlage 4.2 is opgenomen in welke onderwerpen het mogelijk is om digitaal te procederen. Als er een extra onderwerp bij komt, wordt deze bijlage aangepast.
In het bijzondere deel staan de specifieke bepalingen per maatregel.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl