20-10-2022

Nieuwe tarieven voor 2023 bekend: Horus is verbaasd en bezorgd

Branchevereniging Horus heeft met verbazing en grote zorg kennis genomen van de teleurstellende nieuwe tarieven voor 2023. Eerder al verzochten wij de ministers voor rechtsbescherming en voor armoedebeleid om rekening te houden met de hoge inflatie waar bewindvoerders, mentoren en curatoren mee worden geconfronteerd. Helaas houdt de minister vast aan de Regeling Beloning en dat betekent 0% indexatie.

Wij hebben vandaag direct een brief aan beide ministers geschreven. We geven hierin onder andere aan dat dit besluit enkel kan betekenen dat de inzet voor onze cliënten afgeschaald moet gaan worden. Dit kan nooit de bedoeling zijn. Onze voorzitter Gert Boeve zegt: 'Bewindvoerders, mentoren en curatoren werken vaak al veel meer dan waarvoor ze betaald worden. Nu een 0-lijn hanteren is een klap in ons gezicht.'

Om die reden roepen wij beide bewindspersonen op om tot een ander besluit te komen. Wij zijn vanzelfsprekend bereid onze brief toe te lichten.

Je leest de brief hier.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl