04-04-2022

Rapport over energiearmoede

700.000 gezinnen kunnen hun gas en licht nu of binnenkort niet of nauwelijks betalen vanwege de snel stijgende energieprijs en omdat huishoudens met lage inkomens meestal niet kunnen investeren in duurzame energie. Dat blijkt uit onderzoek van TNO. Movisie deed onderzoek naar de oorzaken, impact en oplossingsrichtingen van energiearmoede en vroeg Horus om hieraan mee te werken.
Zo vertelt Arie Verkerk in het rapport: ‘Bij klanten met schulden – in de WSNP – en een inkomen boven het sociaal minimum bij de rechter, kun je proberen het maandelijks aflossingsbedrag omlaag te brengen. Mensen zullen dan wel een jaar langer de schulden moeten afbetalen. Meer elektrisch verwarmen kan momenteel verlichting geven. Iemand verwarmt zijn huis nu met een airco die hij van zijn baas kreeg en de ander heeft de terrasverwarming uit betere tijden naar binnen gehaald. Dit pakt voorlopig goedkoper uit dan het dure gas.’
Lees het hele rapport op de site van Movisie.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl