01-11-2022

Reactie Horus, NBBI en NBPB op conceptrapport SEO

Vorige week kregen wij het conceptrapport van SEO Economisch Onderzoek over de financiering en bekostiging van schuldenbewind onder ogen. Als brancheverenigingen Horus, NBBI en Beroepsvereniging NBPB reageerden we hier gezamenlijk op door middel van een brief aan het onderzoeksbureau ​met daarin een aantal aanbevelingen.

Wij gaan ervan uit dat onze input meegenomen wordt in de verdere uitwerking van het concept en houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen over dit onderzoek.

In de brief vertellen we dat we het onderzoek van SEO als een belangrijke stap zien om de samenwerking tussen branche, Rijk, rechtspraak en gemeenten te versterken. Ook zien we een mogelijkheid om nu duidelijk te krijgen op welke manier de inzet van de branche ook geldelijk gewaardeerd mag en zou moeten worden.

En toch; we kunnen ons maar gedeeltelijk vinden in de uitkomsten van het onderzoek. Daarom roepen we gezamenlijk op om tot oplossingen te komen. Ten eerste is dit een redelijke verhoging van het aantal uren voor verschillende dossiers en ten tweede een beter gesprek over hoe we toekomstbestendig zorgen dat onze belangrijke taak goed blijft bestaan.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl