30-08-2022

Reactie van Horus op consultatie amendementen bij voorstel wijziging Faillisementswet

Kortgeleden regeerden we op de consultatie amendementen bij het voorstel ‘Wijziging van de Faillissementswet ter verbetering van de doorstroom van de gemeentelijke schuldhulpverlening naar de wettelijke schuldsaneringsregeling natuurlijke personen’ (lees hier meer over dit wetsvoorstel).

Horus voelde dringend de behoefte om te reageren, want als er één groep burgers door een wijziging van de wetgeving rond de WSNP geholpen zou worden, zijn het wel de cliënten, die onder schuldenbewind bij onze leden staan, zijn. Dat gegeven alleen al maakt dat wij een versoepeling van de toelatingstoets van harte toejuichen. Daarnaast riepen de indieners van de amendementen de regering op het schuldenbewind in feite onder te brengen bij gemeentelijke bewindvoerders. Een ingrijpende beleidswijziging! Horus heeft om overleg gevraagd.

Je leest onze brief hier.

 

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl