29-02-2024

Rechtspraak: Nieuw portaal voor digitale handhavings- en toelatingsverzoeken medewerkers beschikbaar

De Rechtspraak heeft een nieuw portaal ontwikkeld waarmee jij als curator, bewindvoerder en/of mentor digitaal je handhavings- en toelatingsverzoeken voor nieuwe medewerkers kunt indienen. Het portaal biedt belangrijke voordelen. Zo kun je jouw standaardgegevens eenmalig invoeren en hoef je deze niet jaarlijks opnieuw aan te leveren bij het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM (LKB). Daarnaast is het gemakkelijker om berichten uit te wisselen, want ook de communicatie gaat via dit nieuwe portaal ‘Mijn Rechtspraak – Landelijk Kwaliteitsbureau CBM’. 
Het portaal is uitvoerig getest in een pilot waaraan meerdere curatoren, bewindvoerders en mentoren hebben deelgenomen. Zij waren unaniem van mening dat het portaal een grote verbetering is ten opzichte van de huidige situatie.
 
Toegang tot het portaal is veilig en betrouwbaar door gebruik van eHerkenning, de standaard inlogmethode voor ruim 600 (overheids)instanties, waaronder de Belastingdienst, het UWV en veel gemeenten. Bewindvoerders die via de eigen kantoorsoftware zijn aangesloten op Toezicht, kunnen eHerkenning ook gebruiken om digitaal aangifte inkomstenbelasting te doen voor onderbewindgestelden. In de nabije toekomst volgen meer diensten binnen de Rechtspraak waarvoor gebruik kan worden gemaakt van eHerkenning.
 
Het nieuwe portaal is beschikbaar vanaf maandag 4 maart om 9.00 uur. Aanvullende informatie en instructies zijn vanaf 4 maart te raadplegen.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl