07-03-2024

Steffie maakt eenvoudige uitleg over mentorschap

Steffie mentorschap 2

Voor je zorg moet je soms veel regelen. Voor mensen met een verstandelijke beperking en andere kwetsbare burgers kan dit best ingewikkeld zijn. Voor hen kan de hulp van een mentor heel handig zijn. Steffie maakte daarom een uitleg over mentorschap in makkelijke taal

Wat is een mentor?
Een mentor is een wettelijk vertegenwoordiger. Er zijn drie soorten wettelijk vertegenwoordigers: Een beschermingsbewindvoerder regelt alles rondom geld, een mentor regelt alles rondom zorg en een curator regelt alles: zorg, geld en andere rechtshandelingen.

Waar kan een mentor mee helpen?
Een mentor helpt om zorg zo goed mogelijk te regelen voor mensen die daar hulp bij kunnen gebruiken. Niet iedereen begrijpt goed wat een mentor doet. Daardoor ontstaan misverstanden en wordt de hulp van een mentor soms gemeden of uitgesteld.

De uitleg over mentorschap is gemaakt omdat mensen met een verstandelijke beperking, mantelzorgers en begeleiders veel vragen over dit onderwerp hebben.

Eenvoudige uitleg
De uitleg van Steffie over mentorschap in makkelijke taal staat op Vertegenwoordiger.steffie.nl.

Brede samenwerking tussen praktijk- en kennispartners
Steffie voorziet drie miljoen mensen per jaar van eenvoudige hulp- en leermiddelen. De uitleg over mentorschap maakte Steffie samen met mentoren die lid zijn van Horus, de branchevereniging voor wettelijk vertegenwoordigers en inkomensbeheerders, de NBPM en met Mentorschap Nederland, de branchevereniging van vrijwillige mentoren. Via de websites van Horus, de NBPM en Mentorschap Nederland kunnen mensen mentoren vinden. Het NRC Lezersfonds betaalde mee aan de uitleg. 

Ook ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking hielpen mee bij het maken van de uitleg over mentorschap. Zij vertelden over hun ervaringen en hoe zij deze informatie graag willen zien.

Steffie Mediakit Mentorschap Facebook LinkedIN

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl