15-10-2021

Twee successen in één week!

Gemeente Den Bosch heeft verloren; beroep Horus gegrond verklaard

Goed nieuws voor beschermingsbewindvoerders in regio Den Bosch én voor alle bewindvoerders in Nederland, maar wat ons betreft ook goed nieuws voor al die gemeenten die samenwerking zoeken en vinden met onze branche: het beroep dat Horus (toen nog door BPBI en VeWeVe) heeft aangespannen tegen het besluit van de gemeente Den Bosch over het in eigen beheer nemen van bewindvoering, is op alle punten door de rechtbank gegrond verklaard.

De rechtbank maakt in haar vonnis duidelijk dat de 'uitsterfconstructie' van de gemeente Den Bosch niet houdbaar is. Voorzitter en directeur a.i. Gert Boeve: "Dit vonnis is glashelder! Niet alleen ben ik blij dat het besluit van de gemeenteraad is vernietigd, maar belangrijker nog: de rechtbank bekrachtigt hiermee feitelijk de lijn die wij als branchevereniging met veel andere gemeenten volgen: die van samenwerking, al dan niet door middel van convenanten".

Wij vieren dit succes niet alleen als Horus, maar danken al die bewindvoerders die met ons mee hebben gedaan. Mede door jullie inzet is dit gelukt! In het bijzonder, maar zonder anderen tekort te doen, willen we de inzet van Renée van der Palen en onze vicevoorzitter Sjon Reimink noemen. Daarnaast traden we als branche gezamenlijk op; ook LOBCM deed mee.

Vier uur extra declareren bij Kinderopvangtoeslagaffaire

Dit prachtige resultaat is niet het enige succes van deze week: een paar dagen geleden was er ander goed nieuws. Want dankzij de inzet van Horus kunnen bewindvoerders die gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire bijstaan, vier uur extra declareren. Dit staat nu in het Concept besluit betalen private schulden, dat recent naar de Tweede Kamer gezonden is.

Maandenlang vroegen we hier aandacht voor. We zien en horen dat bewindvoerders vaak vele uren kwijt zijn om gedupeerden bij te staan. Vier uur is misschien maar een kleinigheid, maar desondanks een erkenning van onze inzet.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl