8-11-2021

Update Den Bosch | november 2021

Zoals bekend heeft de Rechtbank Rotterdam het algemeen belang besluit van de gemeente Den Bosch vernietigd. Zonder in juridische details te verzeilen betekent dat heel concreet het volgende:

  1. Bewindvoering door de eigen gemeentelijke organisatie kan niet aangemerkt worden als een voorliggende voorziening in het kader van de Participatiewet;
  2. De kosten van particuliere bewindvoerders kunnen weer vanuit de bijzondere bijstand vergoed worden.

Inmiddels kunnen wij ook meedelen dat de gemeente heeft laten weten dat het besluiten waartegen bezwaar is gemaakt intrekt.

De gemeente heeft overigens nog altijd de mogelijkheid om tegen de beslissing van de Rechtbank in hoger beroep te gaan bij het CBB, het College van Beroep voor het Bedrijfsleven, de hoogste rechtsinstantie op het terrein van het mededingingsrecht.

Voorlopig kan de gemeente in ieder geval niets anders dan gewoon weer bijzondere bijstand toekennen. Bewindvoerders in die regio kunnen zich weer zoals voorheen, zonder dat de cliënten zelf voor de kosten opdraaien, tot bewindvoerder laten benoemen.

We hebben als Horus zijnde een aanbod gedaan aan de wethouder van Den Bosch om met ons in gesprek te gaan en te spreken over mogelijke samenwerking. Omdat de gemeente momenteel in beraad is over een mogelijk hoger beroep, is er voorlopig nog geen contact tussen ons en de gemeente. Zijn er ontwikkelingen, dan laten wij dit uiteraard weten.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl