24-02-2023

Update kwestie ‘Den Bosch’

Laatst kregen wij de vraag hoe het eigenlijk staat met het dossier ‘Den Bosch’. Wij hadden nu graag vermeld dat er positief nieuws te melden is. Eind vorig jaar was de zitting van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). De vragen die gesteld werden, maakten duidelijk dat het CBb kritisch stond ten opzichte van het beleid van de gemeente. Aan het einde van de zitting werd de gemeente opgeroepen om een convenant met de branche te sluiten en samenwerking te zoeken.

Pas deze week ontvingen wij het concept-convenant. Helaas blijkt dit convenant vooral een voortzetting van het beleid te bevatten. Inspiratie was kennelijk gezocht bij de gemeente Groningen. Bovendien ervaren wij het concept zelfs in strijd met wet- en regelgeving. Er is dus nog geen licht aan het einde van de tunnel. Als brancheverenigingen hebben we gezamenlijk om een nieuw voorstel gevraagd. Komt er geen nieuw voorstel, dan zullen we het CBb direct om uitspraak vragen.

Via een brief, maar ook via deze weg, roepen wij de gemeente nadrukkelijk op om goede voorbeelden van andere gemeenten te volgen. Zoals de gemeente Den Haag, die niet lang geleden een convenant sloot met de branche dat wél uitgaat van wederkerigheid en echte samenwerking. Andere voorbeelden, zoals Rotterdam en Zaanstad zullen de gemeente Den Bosch vast ook wel bekend zijn.
 
Kort en goed: nee, we zijn er nog niet. Wat er ligt is teleurstellend en moet anders. Wordt vervolgd dus.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl