28-11-2022

Van onze directeur, Rens Koelewijn

Na zes maanden in deze functie kan ik zeggen dat ik aardig ben ingewerkt en volledig in deze mooie branche ben gezogen. Iets dat veel energie geeft, maar soms ook energie kost.

Dat het soms energie kost heeft natuurlijk te maken met de huidige ontwikkelingen en de onmacht die ik voel bij veel van onze leden. Jullie staan onder druk en er valt in sommige gevallen niet meer op een gezonde manier onder die druk vandaan te komen. Dat doet mij, en ook mijn collega’s, erg veel en elke dag beseffen wij dat we er dankzij en voor jullie zijn.

Maar hoe?
Ten eerste de lobby die Gert Boeve en ik (vaak samen) oppakken. We zijn voortdurend met alle stakeholders (ministeries, gemeenten, VNG, banken etc.) in gesprek en doen ons best om voor verandering te zorgen. Hier is wel een lange adem voor nodig, maar het is erg belangrijk en daarom zullen we continueren en waar nodig ook intensiveren.

Ten tweede een aantal andere lopende initiatieven waar jullie nu al, maar ook begin volgend jaar verschil in zullen merken. Ik bedoel hier bijvoorbeeld mee dat er meer zichtbaarheid en betrokkenheid zal zijn vanuit het verenigingsbureau. Vaak zal dit zijn in de persoon van Shirley van Voorst en mijzelf, maar ook via ons nieuwe portal, de nieuwsbrieven en LinkedIn.

Het gaat ook over meer aandacht voor mentoren. Hoewel de meeste leden bewindvoerder zijn, sluiten zich ook steeds meer mentoren bij Horus aan. Daar zijn we erg blij mee, maar het zorgt er ook voor dat er nieuwe problemen onder onze aandacht worden gebracht. Problemen waar we iets mee moeten. In dit kader staat verdere kennismaking met organisaties zoals Jeugdzorg hoog op ons lijstje.

Waar we ook hard mee bezig zijn, is het optimaliseren van onze opleidingen. We streven naar een aanbod waarin er voor ieder wat wils is. Voor al onze specialismen, maar ook voor verschillende ervaringsniveaus. We gaan natuurlijk niet opnieuw het wiel uitvinden, maar zullen telkens kijken hoe we zelf of in een samenwerking een opleiding invullen.

In 2023 willen we de solide basis die de vereniging nu heeft verder uitbouwen en vooral doorgaan op de weg die we het afgelopen half jaar zijn ingeslagen. Hierover schrijven we meer in ons jaarplan. Maar bovenal wil ik met ieder van jullie in gesprek zodat Horus zich continu kan verbeteren en dat we doen wat voor jullie waarde heeft (vul daarom ook de enquête in die in deze nieuwsbrief genoemd wordt).
Schroom niet om contact te zoeken, want ik kijk uit naar nog meer gesprekken met jullie. Dat is mij de afgelopen maanden al zeer goed bevallen en ik hoop jullie ook.

Graag tot snel!

Rens Koelewijn, directeur
renskoelewijn@horus.nl

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl