In vervolg op het gesprek van 2 december tussen bewindvoerders en gemeente Den Haag, heeft Arie Verkerk namens Horus deze morgen een gesprek met ambtenaren van de gemeente Den Haag gehad om te komen tot een convenant tussen gemeente en brancheverenigingen. Namens LOBCM was Stephan van der Giessen aangeschoven.

Horus heeft erop aangedrongen bewindvoerders als volwaardige professionele partners te zien waarbij zowel de gemeente als bewindvoerders elkaar nodig hebben om de burger beter te kunnen helpen. Een convenant werkt alleen optimaal als de convenantpartners ervoor zorgen dat alle partners slimmer, gemakkelijker hun werk kunnen doen (what's in it for us). Niet optreden als politieagenten, maar vertrouwen is het sleutelwoord om succes te bereiken. Horus is oprecht blij te merken dat de gemeente Den Haag zo positief op zoek is naar maximale samenwerking en dat vertrouwen als uitgangspunt wil nemen.

Onderwerpen die zijn besproken:

  • Verkorten procedure aanmeldingen bij de kredietbank en de doorlooptijden
  • Verkorten procedure Bijzondere Bijstand
  • Vereenvoudiging kwijtschelding gemeentelijke belastingen
  • Hoe kunnen de contacten worden geoptimaliseerd?
  • Is een convenant wel nodig of is een afsprakenkader al voldoende?

Zijn er ontwikkelingen, dan laten we je dit natuurlijk weten.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl