16-02-2024

Weerwind rapporteert voor de zomer over mogelijke stelselwijziging bewind

Kwaliteit van, toezicht op en vergoedingen voor bewindvoering zijn onderwerp van onderzoek door minister Weerwind van Rechtsbescherming. Dat zei hij recent tijdens het commissiedebat Armoede en Schulden. Brancheverenigingen Horus, NBBI en NVVK gaan bijdragen aan het onderzoek en spreken binnenkort met ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid. 


Minister Weerwind zei tijdens het debat dat hij met beroeps- en brancheverenigingen in gesprek is 'om te kijken hoe de kwaliteit is, hoe het toezicht eruitziet en hoe de tarifering is geregeld'. Zijn uitspraken maken duidelijk dat hij goede nota heeft genomen van de brief die de drie brancheverenigingen hem onlangs stuurden. Kern daarvan is dat cliënten recht hebben op dienstverlening van goede kwaliteit, maar dat daar ook een prijskaartje aan hangt.  
Weerwind deelde de Kamer mee dat hij grondig onderzoek doet. 'Ik wil (...) de scenario's in beeld brengen van wat het betekent, hoe het anders zou kunnen, over wat voor taken en producten we het hebben, welke kosten daarbij horen, welke prijs daarbij hoort en hoe we dat zouden kunnen regelen.'
Hij liet weten dat hij voor de zomer een onderzoek zal presenteren dat ingaat op al deze elementen. Tegelijk maakte Weerwind duidelijk dat de consequenties van een voorstel voor een stelselwijziging groot zijn, en dat hij als demissionair minister 'niet over zijn graf heen wil regeren'.

Als brancheverenigingen dragen we graag bij aan dat onderzoek, lieten we minister Weerwind eerder al weten. We zijn blij dat er nu eindelijk gebouwd wordt aan iets goeds en dat de focus gaat liggen op een passende beloning voor onze leden. 

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg het belangrijkste nieuws als eerste! 

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl