Training 'Testamentair bewind'

In een testament kan een erflater aangeven dat (delen van) zijn/haar erfenis onder bewind worden gesteld. De basisregels van testamentair bewind zijn vastgelegd in het wettelijk erfrecht, maar bij testament kan de overledene hiervan afwijken en kunnen deze basisregels worden beperkt of verruimd. Met deze online training vergroot je je kennis van testamentair bewind.
Maandag, 25 oktober 2021 14.00 - 16.00 uur
Aanmelden
Duur 2 uur
Waardering 2 PE-punten
Doelgroepen Bewindvoerders
Curatoren
Inkomensbeheerders
Locatie Online
Leden € 89,-
Niet-leden € 149,-

Inhoud van de training

In een testament kan een erflater aangeven dat (delen van) zijn/haar erfenis onder bewind worden gesteld. De testamentair bewindvoerder overziet dit erfdeel. De basisregels van testamentair bewind zijn vastgelegd in het wettelijk erfrecht, maar bij testament kan de overledene hiervan afwijken en kunnen deze basisregels worden beperkt of verruimd.

Het is een interessant domein waar veel bewindvoerders maar minimale ervaring mee hebben. Deze training biedt jou de gelegenheid om je kennis van testamentair bewind te vergroten. 

Onderwerpen
Tijdens de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

  • De verscheidene soorten testamentair bewind.
  • Wetgeving m.b.t. de rechten en plichten omtrent testamentair bewind.
  • Verplichtingen bewindvoerder.
  • Bevoegdheden bewindvoerder.
  • Aansprakelijkheid bewindvoerder.

Daarnaast wordt aan de hand van casuïstiek een vertaalslag gemaakt naar de beroepspraktijk van een bewindvoerder. Eigen input van casuïstiek in de training of vooraf is ook mogelijk.


Trainer: Henriëtte Kramer-Janssen
Mr. Henriëtte Kramer-Janssen is als notarieel jurist verbonden aan de RegisterExecuteur Expertisedesk en allround deskundige op het gebied van het voorbereiden en afwikkelen van nalatenschappen.

Alle data