Training 'Nalatenschappen'

Als bewindvoerder kun je te maken krijgen met een nalatenschap. Zo kan jouw cliënt komen te overlijden, of je cliënt is erfgenaam in een nalatenschap. Weet jij hoe je een nalatenschap afwikkelt? Of hoe dit werkt bij bewindvoering? Weet jij wat je als bewindvoerder wel en niet mag doen? In deze boeiende digitale training over nalatenschappen komen verschillende aspecten met betrekking tot het afwikkelen van een nalatenschap aan bod. Na het volgen van deze training weet je hoe jij moet handelen en waar je op moet letten bij nalatenschappen.
Dinsdag, 26 oktober 2021 10.00 - 12.00 uur
Aanmelden
Duur 2 uur
Waardering 2 PE-punten
Doelgroepen Mentoren
Bewindvoerders
Curatoren
Inkomensbeheerders
Locatie Online
Leden € 89,-
Niet-leden € 149,-

Inhoud van de training

Tijdens de training behandelt mr. Arend de Bakker onder meer de volgende vragen:

- Hoe stel je precies de vererving van een nalatenschap vast?
- Wat is daarbij de betekenis van de verklaring van erfrecht en hoe kom je aan de benodigde informatie?
- Wie is verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap en op welke manier wordt die persoon gecontroleerd?
- Welke rol heeft de notaris bij de afwikkeling van een nalatenschap?

Ook wordt er aandacht gegeven aan veelvoorkomende problematiek bij de afwikkeling van nalatenschappen. Denk aan het beroep van een legitimaris op zijn legitieme portie, en de eventuele gevolgen van het overlijden van de jongst levende ouder op de afwikkeling van de nalatenschap van de langstlevende ouder.

Arend de Bakker bespreekt tijden de training ook hoe het zit met het verkopen van onroerend goed vanuit een nalatenschap, met name als daarover een geschil is.
Alle onderwerpen worden benaderd vanuit de positie van de bewindvoerder van een erfgenaam, legitimaris of legataris.

Tijdens de training is er meer dan voldoende ruimte om vanuit de praktijk je vragen over dit onderwerp te stellen. Voor de praktische meerwaarde van de training kun je ook eigen casuïstiek inbrengen.

 

Trainer: Mr. A.C. de Bakker
Mr. A.C. (Arend) de Bakker heeft in 2015 het kantoor De Bakker Advocaten & Erfrechtspecialisten opgericht. Sindsdien houdt hij zich nog uitsluitend bezig met het erfrecht. Omdat hij echter in de jaren daarvoor ook zaken heeft gedaan op het gebied van het ondernemingsrecht, het personen- en familierecht, het arbeidsrecht en zelfs het strafrecht, kan hij erfrechtelijke aangelegenheden moeiteloos in een breder perspectief zetten.

Alle data