Training ‘In gesprek met de kantonrechter’

Als bewindvoerder, mentor of curator heb je geregeld contact met de kantonrechter. Het is belangrijk dat dit contact goed verloopt, want als wettelijk vertegenwoordiger heb je de kantonrechter nodig. Soms om je te faciliteren en je te steunen. En soms om jou aan te spreken en je te controleren. Hoe ga jij hiermee om? Wat doet deze machtsverhouding met je? Voel jij je als bewindvoerder/mentor/curator sterk genoeg om rechtop, maar wel respectvol tegenover de kantonrechter te staan? Tijdens deze online training – die nota bene verzorgd wordt door een kantonrechter – sta je hierbij stil en leer je hoe je effectiever kunt communiceren met de kantonrechter.
Vrijdag, 10 december 2021 10.00 - 12.00 uur
Aanmelden
Duur 2 uur
Waardering 2 PE-punten
Doelgroepen Mentoren
Bewindvoerders
Curatoren
Locatie Online
Leden € 89,-
Niet-leden € 149,-

Inhoud van de training

De online training ‘In gesprek met de kantonrechter’ duurt twee uur en wordt gegeven door mr. Jenny Hofman. Ze geeft een inkijkje in haar leven als kantonrechter, vertelt over haar taken en haar belevingswereld, en laat op die manier zien hoe een kantonrechter werkt en denkt.

Je leert onder meer:

  • Hoe je je relatie met de rechtbank kunt verbeteren. Hoe ga je om met de machtsverhouding tussen de kantonrechter en jij als bewindvoerder, mentor of curator? Hoe gedraag jij je in het contact met de rechtbank?
  • Welke rol de griffier kan hebben voor de wettelijk vertegenwoordiger.
  • Hoe een goede onderbouwing van een (beloning) machtigingsverzoek eruitziet.
  • Wat je wél en niét moet doen in het contact met de rechtbank.

Tijdens de training worden leerzame casussen behandeld. Er is ook meer dan voldoende ruimte om vanuit de praktijk je vragen over dit onderwerp te stellen. Voor de praktische meerwaarde van de training kun je ook eigen casuïstiek inbrengen.

Dankzij deze training weet jij hoe je effectiever kunt communiceren met de kantonrechter en hoe je sterker en zelfverzekerd in je schoenen staat. Want een kantonrechter wil niets liever dan dat mentoren, bewindvoerders en curators een professionele gesprekspartner zijn v

Trainer: Jenny Hofman
Jenny Hofman is senior rechter bij team Toezicht van de rechtbank Midden-Nederland en voorzitter van de expertgroep Curatele, Bewind en Mentorschap (CBM).

Alle data