Training "Waan van de dag de baas'

Herken je dat? Aan het begin van de dag ben je van plan om vandaag toch echt die ingewikkelde brief te maken. Of om dat verschil in die ene rekening en verantwoording op te sporen. En hoe vaak gebeurt het niet dat je aan het aan het einde constateert dat het niet gelukt is en je het maar weer doorschuift naar de volgende dag? Als bewindvoerder, mentor of curator heb je veel te doen en het werk is nooit klaar. Je bent geneigd om je te laten leiden door de waan van de dag. Je cliënten bepalen je agenda terwijl er nog zoveel andere taken op je bordje liggen. Wil je graag meer structuur in je dag? Een haalbare planning? Wil je graag kunnen focussen zonder dat je steeds afgeleid wordt? Tijdens deze afwisselende training krijg je inzicht en overzicht en leer je hoe je voortaan efficiënter kunt werken.
Dinsdag, 31 mei 2022 13.00 -16.30 uur
Aanmelden
Duur 3,5 uur
Waardering 3 PE-punten
Doelgroepen Mentoren
Bewindvoerders
Curatoren
Inkomensbeheerders
Locatie Online
Leden € 129,- *
Niet-leden € 199,- *
excl. BTW

Inhoud van de training

Als bewindvoerder, mentor of curator heb je veel te doen en het werk is nooit klaar. Je bent geneigd om je te laten leiden door de waan van de dag. Je cliënten bepalen je agenda terwijl er nog zoveel andere taken op je bordje liggen.

Wil je graag meer structuur in je dag? Een haalbare planning? Wil je graag kunnen focussen zonder dat je steeds afgeleid wordt?

Tijdens deze afwisselende training krijg je inzicht en overzicht en leer je hoe je voortaan efficiënter kunt werken.

Het is een interactieve training met eye-openers, leuke oefeningen en tips en tricks.

Er komen twee onderdelen aan bod:

  • Een agenda met lucht

Plannen en prioriteren staat in dit onderdeel centraal. Hoe maak je een overzichtelijke agenda en houd je toch ruimte voor onverwachte zaken?

  • Van focus naar flow

In je werk als bewindvoerder, mentor of curator wordt van je verwacht dat je goed kunt schakelen. Je bent met van alles en nog wat bezig en wordt voortdurend onderbroken. Soms is het echter nodig te kunnen focussen en wil je niet afgeleid worden. Hoe kom je in die flow?

Omdat we ook in groepjes gaan werken dien je de training via een PC of laptop te volgen. Vooraf ontvang je een mail met benodigde documenten en informatie.

 

Bianca Wassink

Bianca Wassink is gecertificeerd trainer en mede-eigenaar van Melse & Wassink, een bureau voor bewind, mentorschap en curatele.

Alle data