Workshop 'Inspiratiesessie Mentorschap'

Workshopleider: Onno Spiers

Inspiratiesessie Mentorschap

“Ik ben mentor, want ik hou van gedoe” – mentor en docent Onno Spiers.

Geen vak zo veelzijdig als het vak van mentor. Elke dag is anders, elk dossier is anders en ook elke mentor is anders. Daarom is het zo leuk om als mentoren onderling met elkaar te sparren, elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Samen kom je verder!

In deze interactieve inspiratiesessie verkennen we onder de bevlogen leiding van ervaren mentor Onno Spiers het vak mentorschap:

  • Waar sta jij in je ontwikkeling als mentor?
  • Welke gekkigheden kom je tegen in de praktijk?
  • Hoe zie jij jouw rol als mentor?
  • Ervaringen en anekdotes

De workshop is een mix van kennisoverdracht, uitwisselen van anekdotes, opdrachten, stellingen en proeven aan. Ervaren en onervaren mentoren worden uitgedaagd een casus uit de praktijk te ontleden. We discussiëren over de opties in deze casus. We dagen je uit met pittige stellingen. We delen ervaringen. Met als eindresultaat een set van mogelijke oplossingen voor de centrale casus, die ook weer een bron van inspiratie vormen voor lastige kwesties in jouw eigen dossiers.

Je verlaat de workshop met een schat aan inspiratie en creatieve ideeën, afkomstig van vakgenoten die net zo gepassioneerd zijn over dit vak als jij.

Over Onno Spiers

Onno Spiers, woonachtig in het noorden van het land, volgde de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Stenden Hogeschool. In 2007 richtte hij Stichting bewindvoering Care to Coach op. Voor de Stenden Hogeschool, de Noordelijke Hogeschool en Gemeente DDFK verzorgde hij diverse trainingen op het gebied van coaching bij financiële problemen en schulden.
Als mentor en bewindvoerder hebben de taken rondom zorg en pgb zijn speciale interesse en Onno besloot zich hierin verder te specialiseren. Hij wil zijn kennis en ervaring op dit gebied graag delen met collega’s in het werkveld.