Over ons

Horus is de branchevereniging voor wettelijk vertegenwoordigers. De ongeveer 600 aangesloten organisaties zijn actief in beschermingsbewind, mentorschap, curatele en inkomensbeheer. Gezamenlijk bieden zij ondersteuning aan ruim 80.000 cliënten. Horus en haar leden zorgen ervoor dat mensen waardig mee kunnen komen in het Nederland van nu.

Visie

Ruim 260.000 mensen in ons land kunnen hun financiële zaken niet zelf regelen en hebben hierbij ondersteuning nodig. Daarnaast is er een grote groep mensen die hun zorg niet zelf kan regelen. Of een combinatie van beide. Professioneel bewindvoerders, mentoren en curatoren - samen wettelijk vertegenwoordigers - geven deze mensen de zorg en ondersteuning die zij nodig hebben.

Als branchevereniging voor wettelijk vertegenwoordigers en inkomensbeheerders zet Horus zich actief in bij politieke en andere stakeholders, in het belang van de vaak kwetsbare cliënt. Horus behartigt de belangen van haar leden én hun cliënten op landelijk en lokaal niveau. Onze gesprekspartners zijn onder meer ministeries, gemeenten, VNG, Belastingdienst, Rechtspraak, CJIB, universiteiten en hogescholen, en andere ketenpartners. Horus maakt zich sterk voor een blijvend recht op een onafhankelijke wettelijk vertegenwoordiger, voor iedereen die dat nodig heeft. Dit is belangrijk, want ondersteuning voor deze groeiende groep mensen staat om meerdere redenen onder druk. 

Horus kent een bestuur, ledenraad en een verenigingsbureau dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en uitvoering van het beleid van de vereniging. 

Ons team

Filter op:

Gert Boeve

Voorzitter

René Douwstra

Bestuurslid

Lieke Peters

Bestuurslid

Willem Brusse

Bestuurslid

Christa van der Heijden

Bestuurslid

Richard Melse

Bestuurslid

Verdien een cadeaubon!

Maak jij iemand lid?

Ben jij lid van Horus en breng jij een nieuw lid aan, dan krijgen jullie allebei een opleidingscadeaubon t.w.v. € 25 (te besteden aan een training van Horus Opleidingen en 12 maanden geldig).

Dus ken jij iemand die ook lid wil worden van Horus? Stuur een mail met de naam van het nieuwe lid naar info@horus.nl en laat het nieuwe lid zich zo snel mogelijk inschrijven.

Volg ons en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Wil jij net als je vakgenoten altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de branche en over Horus? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube.

Adresgegevens

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede

085 - 007 4330 info@horus.nl