René Douwstra

Bestuurslid

Mijn naam is René Douwstra, geboren in het westen van het land en van oorsprong een rasechte ICT’er. Sinds 2001 ben ik met mijn vrouw en onze witte herder woonachtig in een van de mooiste delen van Nederland, de Achterhoek.

Na een carrièreswitch omstreeks 2015 heb ik in Zutphen mijn eigen praktijk opgezet als bewindvoerder. Waarom bewindvoering? Simpel, ik wil alle kennis en ervaring die ik in mijn werkzame leven verzameld heb, besteden aan het verbeteren van de leefomstandigheden van die mensen die het zelf, tijdelijk of niet, niet meer zo goed kunnen bolwerken. En in dit vak kan ik veel betekenen voor anderen. 

Daarbij geloof ik in het samenwerken als hulpverleners onder elkaar. Of dat nou als bewindvoerder in een (multidisciplinair) ondersteuningsteam is, of als bewindvoerders onderling, er ligt te veel werk om dit allemaal vanuit onze eigen praktijk aan te vliegen. Vaak is de problematiek daarvoor ook te complex.

Die samenwerking die ik zoek is ook de reden dat ik geen moment geaarzeld heb toen ik in 2018 gevraagd werd om als bestuurslid van onze branchevereniging een steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkelingen van en binnen ons vakgebied. Vanuit mijn vakinhoudelijke kennis kan ik bij menig onderwerp een extra aanvulling op de zienswijze van mijn collega-bestuursleden geven.      

0575 – 743 000 rene.douwstra@dfdm.nl