Ik ben Rens Koelewijn en woon met mijn vrouw Pia en zoontje Mauro in Apeldoorn. Ik ben daar geboren en getogen en na de middelbare school in Amsterdam politicologie gaan studeren. De reden om dit te doen, was het feit ik veel interesse heb in hoe de maatschappij functioneert en welke proactieve of reactieve stempel het openbaar bestuur daar op kan drukken. Deze interesse komt voort uit mijn persoonlijke levenssfeer waarin ik zag en zie dat kwetsbaardere personen in onze samenleving soms niet de ondersteuning krijgen die wel keihard nodig is.
Na mijn studie wilde ik dolgraag een baan vinden binnen de overheid om mijn interesse, beeld op de samenleving en opgedane kennis in te zetten. Maar ik kwam per toeval in een geheel andere omgeving terecht. In de afgelopen jaren ben ik namelijk eerst als consultant actief geweest in de bancaire sector. Ik heb daar tal van projecten mogen opzetten en leiden bij bijvoorbeeld Rabobank en SNS bank. In die periode kwam ik ook in aanraking met onder andere bewindvoerders. Na mijn periode als consultant ben ik voor dezelfde organisatie op een andere manier actief geworden. Eerst als manager en daarna als directeur. Wel bleef ik actief betrokken bij onze klanten en wisten we ook binnen de overheid klanten te vinden. Denk hierbij vooral aan gemeenten en de Belastingdienst. Met deze uitbreiding kwam ik, weliswaar op afstand, weer wat meer in aanraking met hoe het openbaar bestuur een stempel drukt op de samenleving en laaide mijn eerder genoemde interesse – onbewust – weer verder op.
Wat volgde was niet een heel actieve zoektocht naar een andere uitdaging, maar opeens kwam in 2022 Horus onder mijn aandacht en werd ik met de dag enthousiaster over de organisatie, de branche en de rol die hier vacant was.
In mei 2022 ben ik gestart als directeur van Horus. Mijn voornaamste doel is om zichtbaar te zijn voor onze leden en om te proberen continu meerwaarde te leveren voor hen. Dat doe ik aan de interne kant door veel te luisteren naar wat onze leden bezighoudt en dit met het verenigingsbureau te vertalen naar diensten waar onze leden iets aan hebben. Aan de externe kant sluit ik aan bij overleggen met de stakeholders in de branche (denk aan ministeries, gemeenten, banken etc.) waarin ik de belangen van onze leden vertegenwoordig en de standpunten die zij aanhangen, probeer door te laten klinken in besluiten.